Opeens was het daar.. dragen. Dragen voor, dragen na, doeken hier, doeken daar.. en gelukkig maar. 

Waarschijnlijk ben ook jij, om de een of ander reden in aanraking gekomen met dragen en de verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen. Of je bent via via op deze site gewezen, als nabij persoon bij een ‘drager’. Ik ben in ieder geval, inmiddels, overtuigd en draag vol trots m’n kind. Maar merk wel om me heen dat sommige mannen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

En nu hoor je allemaal nieuwe termen, technieken etc. 

Rekbare draagdoeken, geweven draagdoeken, ringsling, consultente, ISO, D&V, Hoppediz, Manduca, Rose&Rebellion, Artipoppe, soft structured carriers, bungels, prutsjes, frame dragers etc etc. Dan nog niet te beginnen over de manier hoe standaard dingen als kleuren opeens genoemd worden. Rood is echt niet rood, maar bijv. Jin. Al deze termen vliegen je om je oren en het kost moeite om een beetje bij te blijven. Op deze site gaan een aantal deuren open om je te helpen je weg te vinden in deze wereld, maar dan als man. 

Dragen, Dragers en leren drag

Dragen is soms een hulpmiddel, maar vaak gewoon fijn èn handig. Een kind zit 9 maanden (als het goed is) in de buik van je vrouw en komt daarna ter wereld. Hoe dat gaat, hebben we het niet over. Maar wat je wel gelijk merkt, als kersverse vader, is dat zo’n kleintje het heerlijk vindt om tegen je aan te liggen. Dragen is een manier om dat te doen, maar dan zonder dat je lamme armen krijgt. Sommige kindjes hebben het dragen echt als zetje in de rug nodig. Denk daarbij aan het helpen ondersteunen van bijv. (verborgen) reflux, veel spugen, darmkrampjes of bij een huilbaby om die te kalmeren. Lees meer over de achtergrond, hoe de verschillende draagmogelijkheden (zoals een draagdoek, drager) eruit zien en hoe je het kunt leren.

 

Via de samenwerking met Het Knooppunt kun je consulten aanvragen en een selectie dragers, doeken en accesoires aanschaffen

De overgang naar ouder kan gepaard gaan met veel stress en onzekerheid.

Hoe houd je alles op de rails; is hetgeen dat je thuis meemaakt normaal; hoe ga je om met de veranderde rollen in je relatie; welke behoeften in de opvoeding geef je voorrang. Dit als een aantal voorbeelden van zaken die kunnen spelen. Maar wellicht ervaar jij andere dingen, ik kijk ernaar uit daarover met je in gesprek en op onderzoek te gaan.

Een traject op ouderschap en vaderschap ontwikkeling kan gepaard gaan met draagadvies om de hechting te onderzoeken, en om rust en regelmaat in de ouder-kind relatie te brengen.

 

De tariefstelling voor de diensten hangen af van de situatie en inschatting van de uren. In onderlinge afstemming wordt de meest passende oplossing gezocht. Ook kan er worden doorverwezen naar partners waarmee wordt samengewerkt