1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou?

Het leven kan bestaan doordat we weten dat het eindig is. Vanaf dat we geboren worden weten we één ding zeker, dat we zullen overlijden. Zonder aandacht voor de eindigheid van het leven, kun je het leven zelf niet vieren. Voor mijzelf is sterfelijkheid een duidelijk gegeven en dat maakt dat ik bewuster leef. Genieten van contact met mensen om me heen; samen herinneringen maken en vooral leven in het nu. 

  1. Heb je er altijd zo over gedacht?

Vanaf jongs af aan heb ik interesse gehad in wat er gebeurd als iemand overlijdt. Waar blijft iemand? Waarom gemis als je ook de liefde kunt voelen? Een open dag op het crematorium, toen ik nog klein was, staat me bij. Ik interesseer mij voor hoe we omgaan met ons leven, de eindigheid en de verbinding met de wereld om ons heen. Dit vormt een rode draad door mijn leven, relaties en werk. In mijn latere werk heb ik gewerkt op het snijvlak tussen gezond en ziek, waarbij ook veel aandacht voor als je niet meer beter wordt. 

  1. Waarom doe je wat je doet?

Onder de mensen zijn en elkaar helpen. Soms door handen uit de mouwen te steken, maar zeker ook door een luisterend oor te bieden. Zowel privé als zakelijk. Ik werk in de zorg en heb daarbij altijd geprobeerd veel facetten van het leven bespreekbaar te maken om zo de hele mens te zien. Dus zowel in gezondheid als bij ziekte, positief blijven. Bekijken wat wel kan en daar zo goed mogelijk gelukkig mee te zijn, maar ook wanneer het leven er niet zo rooskleurig uitziet. Daarmee wil ik bijdragen aan het verder verbinden van mensen, want alles is verbinding.

  1. Wat is jouw missie?

Het leven is zo mooi! En ook in verlies zit ergens iets moois. Dat met elkaar verbinden, daar word ik blij van. Als vrijwilliger in een hospice, begeleider bij rouw en verlies, maar ook als gesprekspartner voor zorgverleners. Het innoveren van de zorg en daar menselijkheid in (terug)brengen is mijn missie.  

  1. Hoe wil jij helpen?

Met tomeloze energie, passie en soms een andere kijk op dingen breng ik iets ter tafel, mezelf. Ik verbind de werelden waarin ik mij begeef, met plezier. Door te luisteren, te delen en met interesse in jouw verhaal. Soms in stilte, maar ook door gerust iets van mijzelf te delen. Zonder oordeel, met compassie. 

Deze vijf vragen zijn gesteld door het initiatief Wij zijn sterfelijk waar Living and Life bij betrokken is.