Living and Life biedt in verschillende situaties in het leven ondersteuning

De vraag komt wel eens: “wat doet Living and Life nou precies?”. Daar is niet één antwoord op te geven. Dat varieert per situatie. De mens staat centraal in alles wat we doen, welke vraag of uitdaging leeft er bij jou? Dan bekijken we samen of er een klik is, of we elkaar begrijpen en of we denken dat samen (een stukje) optrekken zin heeft. Hieronder een aantal voorbeelden van wat Living and Life allemaal doet op dit thema.

Rouw en Verlies

Begeleiding van mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Ook levend verlies, zoals het verbreken van een relatie, verlies van werk of andere zingevingsvragen.

Gezond en Ziek

Als er een ziekte wordt vastgesteld verandert je blik op de wereld in een kwinkslag. Omgaan met deze veranderingen kan heel lastig zijn, voor jezelf, je omgeving en ook je werk.

Je wordt niet meer beter

Zorgprofessionals hebben allerlei tools in handen om ongeneeselijke ziekte te bespreken. Een prachtig voorbeeld is dit boekje bij uitgezaaide longkanker, maar zeker niet alleen daarover gaat.

Samen zijn op afstand

Tijdens de coronapandemie werkte wij mee aan dit project; een manier om toch samen te zijn op afstand

Intensieve zorg voor jonge mensen

Xenia is een unieke plek. Kleinschalige, huiselijke zorg voor jonge mensen met een intensieve, verpleegkundige zorgbehoefte in het centrum van Leiden. Hier komt veel van de activiteiten van Living and Life samen.

Ouderschap

Als 'jij opeens wij' wordt is er een grote overgang in je leven. Voor de vrouw zichtbaar, voor de man net zo goed een grote verandering.

Stilgeborenen

Zwangerschap is een bijzonder iets. Het is niet iedereen gegeven; en het gaat ook niet altijd goed. Maar daar praten we niet zo vaak over. Wij hebben hier ervaring mee, kunnen naar je luisteren en, als gewenst, meedenken om jou weer op weg te helpen.

Wij zijn Sterfelijk

Een community van mensen die de dood weer in het leven willen brengen. Door er over te praten, ervaringen te delen, maar vooral ook om dat met de bredere samenleving te doen.