Een baby is nog niet helemaal af 

Zoals de (peuter)pubertijd nog op ons te wachten ligt, zijn er nog meer dingen die bij de geboorte nog niet helemaal af zijn. Een pasgeboren kindje wordt geboren met een andere vorm van ruggengraat als volwassenen. De ruggengraat is licht gebold (in plaats van een s-vorm), en hier moet je rekening mee houden voor de verdere ontwikkeling van je kindje. Dit is overigens waarom onder andere de maxi-cosi geen plaatsvervangend bedje is voor je kindje. De vorm van de ruggengraat blijft groeien en veranderen tot hij/zij kan lopen. Ook de heupkommen moeten nog verder vorm krijgen, dit ter voorkoming van heupafwijkingen.  

Dragen zorgt voor een goede houding van je kind 

Een manier om een goede houding voor je kind te kiezen is in een ergonomische drager of draagdoek. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, daarover later meer. De beste houding voor je (pasgeboren) kindje is rechtop in de ‘kikkerhouding’: knietjes hoger dan de billen en een bol ruggetje. Dan zit hij/zij niet alleen lekker tegen je aan, maar ben je ook nog aan het investeren in de toekomst! En zeg nou zelf, in de plaatjes hierboven kun je wel zien dat het ene heel anders zit dan het ander. En dat heeft gevolgen voor zowel het kind, maar ook voor jouw draagplezier.  

Wil je beginnen met dragen? Lees dan meer over hoe je dat kunt aanpakken met doek of drager, en hoe je dat kunt leren.

Via de samenwerking met Het Knooppunt kun je consulten aanvragen en een selectie dragers, doeken en accesoires aanschaffen

De overgang naar ouder kan gepaard gaan met veel stress en onzekerheid.

Hoe houd je alles op de rails; is hetgeen dat je thuis meemaakt normaal; hoe ga je om met de veranderde rollen in je relatie; welke behoeften in de opvoeding geef je voorrang. Dit als een aantal voorbeelden van zaken die kunnen spelen. Maar wellicht ervaar jij andere dingen, ik kijk ernaar uit daarover met je in gesprek en op onderzoek te gaan.

Een traject op ouderschap en vaderschap ontwikkeling kan gepaard gaan met draagadvies om de hechting te onderzoeken, en om rust en regelmaat in de ouder-kind relatie te brengen.

 

De tariefstelling voor de diensten hangen af van de situatie en inschatting van de uren. In onderlinge afstemming wordt de meest passende oplossing gezocht. Ook kan er worden doorverwezen naar partners waarmee wordt samengewerkt