Speciaal ontwikkelde partnerles om de overgang naar een gezin te begeleiden

Yoga is een veilige en verantwoorde manier om in vorm te blijven of zelfs te komen tijdens een zwangerschap. De adem en het gebruik van de adem tijdens de bevalling komt uitgebreid aan de orde. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen bereiden fysiek en emotioneel voor op wat komen gaat. Omdat we hebben gemerkt dat praten over de bevalling en de uitbreiding van je gezin een fijne manier is om de yoga aan te vullen. Daarom hebben wij gekozen om een speciale avond, indien gewenst door de yogaleerlingen, te organiseren met partners. Hierbij is er eens in de twee maanden is er een speciale partnerles, met kort aandacht voor datgene wat komen gaat, met daarin ook de ervaringen van mijzelf. 

Het thema van deze avond is het verbinden van jullie als partners. En daarmee jullie verwachtingen op elkaar af te stemmen tijdens de bevalling. Deze avond organiseer ik samen met mijn vrouw, Saskia. Zowel de bevallingsbelevingen van de vrouw als van de man zullen aan bod komen.

Verbinden als partners

De 1e avond:

In 2 uur zullen we aan tafel als op de vloer met elkaar praten over mogelijke manieren om samen voorbereid te raken op het grote moment. Zo staan we stil bij zowel het fysieke als ook emotionele karakter van de bevalling. Ook zullen we samen een aantal yogaoefeningen voor tijdens de bevalling ervaren.

Wij zullen jullie onder andere vertellen over:

– Wat gebeurt er met de vrouw tijdens de verschillende fasen van de bevalling?

– De ervaring van de partner langs de zijlijn.

– Een voorbereiding om samen te ontdekken hoe jullie de bevalling zouden willen vormgeven.
Praktisch gaan we aan de slag met:

  • Oefeningen doen die fijn zijn om samen te doen tijdens de bevalling
  • Ademoefeningen die we geleerd hebben tijdens de yoga. We gaan samen na hoe de partner bij  kan dragen door te laten voelen wat zich in het lichaam afspeelt.
  • Het coachen van de vrouw tijdens deze ademoefeningen.
  • Houdingen om in te bevallen.

Na de avond gaan jullie samen naar huis met een leidraad in de hand en een hoofd vol ideeën en zaken om nog over door te praten.

 

De 2e avond:

Tijdens de 2e avond zullen we het geleerde in praktijk brengen. We gaan 2 uur aan de slag met:

 

  • Hoe kun je fysiek contact maken met je partner?
  • Het aanvoelen van de emotionele en fysieke gesteldheid van je partner.
  • Het oefenen van houdingen om in te bevallen, en de ondersteuning van de partner hierbij.
  • Ademoefeningen om rustig en ontspannen te blijven, voor vrouw en partner!
  • Het coachen van je vrouw tijdens deze ademoefeningen.

Interesse? Via Alles is verbinding geeft Saskia zwangerschapsyoga in Het Knooppunt in Voorschoten. Kijk eens bij de informatie over de yoga bij Alles is verbinding.

Soms is verbinden lastig in je relatie

Ook dan kan Living and Life je bijstaan. Door samen te onderzoek waar jullie vastlopen. In de communicatie, in jullie ideeën over het ouderschap, werk, carrière of iets anders. Bijvoorbeeld kan je hechtingsstijl verschillen, maar ook hoe je omgaat met levensgebeurtenissen, wat bevallen zeker is. Niet alleen voor de vrouw, maar ook voor de man. Samen voorbereiden kan je veel moois brengen, maar soms heb je daar wat hulp bij nodig. Dat is precies wat Living and Life je biedt.